No poo – min naturliga hårrutin

av

Sedan ungefär ett år tillbaka har jag gått över till en naturlig hårvårdsrutin utan kemikalier. Det innebär i praktiken att jag har slutat tvätta mitt hår med flytande schampo och balsam – istället använder jag fast schampotvål och surskölj. Vanligt schampo som jag har tvättat mitt hår med hela livet innehåller ämnen som gör att håret och hårbotten torkar ut vilket i sin tur leder till att det produceras mer fett för att kompensera vilket i sin tur leder till att vi måste tvätta håret oftare. För att kunna reda ut det slitna håret finns det balsam som innehåller silikoner och rester från petroleumindustrin som istället för att reparera håret bara lägger sig som en hinna utanpå hårstråna.

Det tar lite tid att bryta denna onda cirkel men om du är intresserad av att testa finns det en fantastisk guide inne hos Kemikalieklok! 

Vilka fördelar har jag då märkt på mitt eget hår sedan jag gick över till en naturlig hudvårdsrutin? Till att börja med behöver jag inte längre tvätta mitt hår varannan dag – istället kan det hålla sig rent och fräscht i upp till en vecka. Men det bästa av allt är att jag har fått ett självfall som jag inte visste att jag hade. Mitt hår har varit så torrt och tungt av silikoner att mitt hår bara har hängt platt och trasslat sig som om jag hade tuggummi i det. Nu behöver jag knappt borsta det och det har fått liv och lyster (före-bild till vänster, efter till höger)! Dessutom är det billigare – istället för att köpa 20 plastflaskor med flytande schampo och balsam om året köper jag numera bara två fasta schamportvålar. Så nöjd!

1 Kommentar

Kvällspromenad i trädgården

av

Sommarkvällar på vår gård är oslagbara.

Jag älskar att gå omkring när solen har gått ned bakom skogen och titta på allt som växer och hur det har förändrats sedan dagen innan.

På flera ställen låter vi gräset växa sig högt och i gengäld ploppar det också upp blommor i alla färger i gräset.

Vattenkannan får vila under bevattningsförbudet men den är en fin dekoration jämte krassen.

Tröttnar aldrig på den här utsikten.

Trädgårdens bästa hörn just nu är denna – rottingmöblerna trivs bra ihop med kirskålsblommorna.

Och de små liven jobbar på, så tacksam över allt arbete de gör för oss och våra odlingar <3.

1 Kommentar

Växthus av gamla fönster

av

Vårt växthus är nästan helt färdigt! Här hittar du mitt första inlägg om vårt växthus som vi bygger av gamla fönster. 

Tomatplantorna har äntligen fått flytta in så nu hoppas vi att det blir många tomater.

Ett dörrpar ska målas och ett annat ska sättas in. På golvet ligger singel som vi förflyttat från ett annat ställe på gården och de stora brädorna av svensk lärk som blev över när vi gjorde trädgårdslandet.

Nu ska vi bara mura upp tegelstenarna runt om växthuset och sedan är det helt klart.

Vi är minst sagt nöjda med vårt återbrukade växthus! <3

2 Kommentarer