Hönsmamma

Vi har fått kycklingar! Oj vilken lång väntan det blev på dessa små sötnosar. Vi har haft tre stycken ruvhönor i vår och första vändan var det bara en av dem som fick en enda kyckling.

Det kändes så sorgligt att två av hönsen inte fick några kycklingar och de vägrade dessutom lämna redet. Efter både mycket stöd och några nya ägg från min vän Linn fick de två hönorna som blev utan börja om igen med 21 nya dagar.  Nu vet jag precis innebörden av ordet “hönsmamma” för jag har själv blivit en sådan den här ruvningen. Oroat mig något enorm över att det inte skulle bli några fler kycklingar.

Lyckan var totalt när det efter ytterligare tjugoen dagar tittade fram två små ljuvliga kycklingar till! Alla tre hönorna fick varsin kyckling tillslut. Två stycken är en blandning mellan våra bruna dvärghöns och vår svarta Orusttupp och en är en Wyandotte från Linns hönsbesättning. Hoppas att dessa två är hönor!

 

1 Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *