Odla mikrogrönt

Så här på vintern äter vi mest kål, rotfrukter, torkade bönor och linser och frysta grönsaker men ibland kan det ju vara härligt med något färskt grönt. I år har vi därför börjat odla mikrogrönt! Att grodda ärtor, bönor och linser är enkelt, nyttigt och supergott och jag förstår inte varför vi inte börjat med detta tidigare?

Vi har börjat med att grodda ekologiska rädisfrön, broccolifrön och en mix av bönor och linser. Vi som älskar att odla saker får också utlopp för detta nu när det ännu är för tidigt att förgro det mesta av det vi ska odla 2019.

Det är riktigt gott att lägga groddar på ett knäckebröd och krydda med lite salt och peppar men användningsområdet är många. Du kan ha dem i smoothies, vegetariska biffar eller sallader för att nämna några. Nästa grej vi ska testa nu är att odla ärtskott av torkade gula ekologiska svenska ärtor – återkommer med resultatet!

 

2 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *