Klimatmat: Vegansk fudge med havssalt

fudge

Sista helgen före jul närmar sig och om du ska göra julgodis så vill jag slå ett slag för den här supergoda veganska fudgen med havssalt! Det är ju verkligen en utmaning i juletider att äta miljövänligt men jag försöker byta ut några olika saker mot grönare alternativ. Det här julgodiset är enkelt att göra, gott att äta och samtidigt fyllt av nyttigheter. Trevlig julhelg till dig! 

RECEPT: VEGANSK FUDGE MED HAVSSALT

🌱 1,2 dl jordnötssmör

🌱 2 msk kokosolja

🌱 2 msk agavesirap

🌱 1 tsk äkta vaniljpulver

🌱 1 krm salt

🌱 Flingsalt efter eget tycke och smak

Gör så här: 

Häll ingredienserna i en kastrull på svag värme och rör runt tills allt har blandats samman. Smörj en form med kokosolja (neutral eller med smak väljer du själv) och häll i krämen jämnt i formen. Strö över flingsalt och låt stelna. Ställ formen i frysen om du har bråttom. När fudgen har stelnat skär du upp den i små kuber. Njut direkt som den är eller förvara den i frysen och plocka fram en godbit då och då!

 

fudge_2

1 Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *