Lucia och årets ekologiska julgran 2018

Önskar dig en fin lucia idag! Jag och barnen ska strax pipa iväg och lussa hos deras gammelfarfar. Tänkte också visa årets gran som kommit på plats här hemma. I år fick den en väldigt central placering på övervåningen och en mycket större “julgransmatta” än tidigare år. Så fint tycker jag!

En julgran kan ju tyckas onödigt ur miljösynpunkt men eftersom jag och Amanda fotade ett juljobb här hemma tidigare i veckan så fick det bli en gran hos oss ändå. För att göra ett så bra val som möjligt valde vi en ekologisk närodlad gran som ändå behövde gallras ur i en skog här på ön. Jag fyller den med ärvda favoriter, vintagekulor, egengjorda smällkarameller av skräp (DIY-beskrivning hittar du här) och några få nya favoriter som jag tänker att barnen ska få med sig när de flyttar hemifrån i framtiden.

I år dricker vi glögg ur de här två fina små gamla glasen som min svärfar hittade i jorden när han grävde för dränering här ute i vår trädgård! Undra vilka som har druckit ur dem en gång i tiden och undra vilka mer skatter det går att finna här om vi gräver lite till?

Keramikfatet är också ett av mina egna som jag gjort på keramikkursen, just det här tycker jag blev riktigt fint. Det blir nog ett eget litet inlägg om keramiken framöver!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *