DIY: Haklapp av handduk

När det var White Monday för ett par veckor sedan utlovade jag ju en guide till de haklappar som jag skulle sy till barnen av ett gammalt badlakan. Sedan Jack var bebis har vi testat några olika varianter av haklappar men de som har varit allra bäst är två stycken haklappar av frotté som han ärvt av sina kusiner. Knytbandet är så mycket bättre än de med kardborre som han bara sliter av sig. De fångar upp mycket spill och vätska, är enkla att tvätta och smidiga att packa med sig i väskan. Jag brukar skölja bort små fläckar efter måltider och låta den torka emellan men när den blir väldigt smutsig åker den med i tvättmaskinen.

Nu när Bonnie också behöver haklapp så är vi i behov av flera men istället för att köpa nya så bestämde jag mig för att försöka sy egna. I skåpet hade jag en gammal handduk som både var trasig i kanterna och hade fläckar som inte går bort – perfekt att göra om och ge ett nytt användningsområde!

DIY: Haklapp av handduk

DU BEHÖVER: 

🌱 Gammal handduk (hur stor beror på hur många du vill göra. Jag gjorde fyra men har ändå halva badlakanet kvar att sy fler saker av).

🌱 Kantband

🌱 Tygsax och knappnålar

GÖR SÅ HÄR: 

🌱 Har du en haklapp hemma så är det bara att lägga den på handduken och klippa med saxen efter den så får du en fin form på de nya haklapparna.

🌱 Använd spetsen på ett strykjärn för att vika och forma kantbandet runt hakklappen. Sy sedan med enkel raksöm.

Både jag och barnen blev så nöjda med resultatet! Fina, bekväma, praktiska, återbrukade och dessutom gratis!

1 Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *