Byt ut en engångsprodukt: Hushållspapper

Åh, jag är så trött på allt avfall och skräp som produceras i vardagen här hemma i form av förpackningar från mataffären, hygienartiklar, blöjor, gratistidningar i brevlådan m.m. Det tar så onödigt mycket tid och energi att hantera och tär på både miljön och plånboken. Jag strävar efter att leva mer och mer efter “zero waste”-principen men det är inte alltid så lätt som konsument i Sverige idag att handla förpackningsfritt i matbutikerna. Men det finns flera områden där jag har lyckats med ganska enkla medel så framöver kommer jag dela med mig av dessa här på bloggen!

Först ut att bli utbytt mot ett zero waste-alternativ är hushållspappret. Innan våra barn kom så var hushållspappret ett stående “räddaren i nöden”-tips från andra föräldrar. Men idag använder vi bara hushållspapper till en enda sak – att torka ur olja och annat matfett innan disk så att det hamnar i brännbart istället för att bilda fettklumpar i avloppssystemet (du har väl läst om den läskiga fettklumpen i London?).

När ett av våra underlakan gick sönder så rev jag helt enkelt små trasor av det som jag förvarar i glasburkar på olika strategiska platser i huset. Sedan åker de använda trasorna i tvättkorgen och körs med nästa tvätt handdukar. Det är en utgift mindre för hushållskassan, klimatsmart och dessutom mycket snyggare på köksbordet än den där rullen med hushållspapper – win-win!

 

 

1 Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *