DIY: Bitring av spillmaterial

Med en åtta månader gammal bebis i huset behövs det en del bitvänliga saker så häromdagen gjorde jag ett väldigt enkelt och supersnabbt DIY – nämligen bitringar med rosetter. Och allt material som behövdes hade jag redan hemma – några träringar som blivit över från tidigare pyssel och några stuvbitar tyg från när jag klippt mönster till sonens byxor. Kokosolja som har antibakteriella egenskaper är toppen för att impregnera det obehandlade träet med.

DIY: BITRING AV SPILLMATERIAL

DU BEHÖVER:

🌱 Obehandlade träringar

🌱 Stuvbitar tyg

🌱 Kokosolja

🌱 Sax

GÖR SÅ HÄR: 

Värm kokosoljan i vattenbad på spisen. Lägg ner träringarna i oljan och låt ligga några minuter. Ta upp dem, låt dem rinna av på en bit tyg en liten stund och torka tillsist av överflödig olja. Rulla ihop en tygbit och knyt den hårt runt träringen. Klipp av ändarna med saxen till önskad längd och vips har du en bitring med rosett!

Bonnie blev väldigt förtjust över resultatet…

… och så även hunden Boris!

 

2 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *