Ta till vara

Jag utmanar mig själv hela tiden att bli bättre på att ta till vara på det vi har. Och på det som naturen ger. I helgen skördade jag persilja, gräslök, mynta och rosmarin från pallkragarna. De två förstnämnda hackade jag och frös in och de andra två…

… hängde jag på tork längs ett snöre i köket. Fint att titta på och doftar gott gör det ju också.

Mynta har vi mängder av och jag har i ärlighetens namn varit rätt dålig på att skörda den under sommaren innan den har gått i blom. Men jag tänker att vi odlar den minst lika mycket för binas skull som verkligen älskar blommande mynta.

Mangold finns det också gott om i trädgårdslandet fortfarande.

Och när vi hade goda vänner över på middag i lördags kunde vi bjuda på färska rabarber till dessert.

Men att kunna skörda smultron i slutet av oktober ger mig dock ingen bra magkänsla – alls.

1 Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *