Planera odlingar och glädjas åt naturens skafferi

Just nu är jag i full fart med att planera årets odlingar men med en liten kille som kommer börja springa omkring här hemma i vår och sommar är jag extra glad och tacksam över naturens eget skafferi. De där godsakerna som vår trädgård bjuder på år efter år utan att vi behöver förkultivera, driva upp och plantera ut. Som vi i stort sett bara kan skörda och njuta av.

I vårt trädgårdsskafferi har vi bland annat:

* Björk som bjuder på nyttigt björksav och späda blad att göra te på.
* Kirskål och nässlor att ha i smoothie och soppor.
* Hallon, vinbär, blåbär, slånbär, björnbär, smultron och nypon.
* Rosenkvitten att göra marmelad av.
* Tre olika sorters äpplen.
* Fläder att göra mängder med saft av.
* Rabarber till paj och saft.
* Gräslök, mynta, persilja och andra kryddor att torka och frysa in.

Sedan längtar jag också efter de här små trädgårdsbuketterna. Hur fint?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *