Vinterbröllop – mina bästa tips

vinterbrollop_4

När vi gifte oss för snart sju år sedan valde vi att ha ett vinterbröllop. Och efter att ha planerat 29 sommarbröllop sedan dess har jag inte ångrat mig en sekund att vi gifte oss på vintern. Nu tänkte jag dela med mig av mina bästa tips till dig som också ska ha en vinterbröllop (eller funderar på det – gör det!).

vinterbrollop_3

Fördelarna med vårt vinterbröllop

Vädret. Vi oroade oss inte en sekund över hur vädret skulle bli (vilket nästan alla mina sommarbrudpar haft som primär oro) – vi hade ju planerat både vigsel och middag inomhus så om det hade blivit snålblåst och regn hade det inte spelat någon roll. Men som syns på bilderna hade vi ju fantastisk tur med vintervädret som bjöd på minusgrader, strålande sol och massor av vit snö.

Mysfaktorn. Mörker, snö, iskristaller och tända ljus hjälpte verkligen till att skapa en sagolik och magisk stämning på vårt bröllop. Så himla hög mysfaktor!

Alltid ledig bröllopsdag. Vi gifte oss på trettondagsafton vilket inföll på en tisdag 2010. Det kändes kanske lite konstigt att gifta sig mitt i veckan men eftersom vi gjorde det är det alltid röd och ledig dag på vår bröllopsdag. Hurra!

tomtebloss_brollop

Vinterbröllop – Mina bästa tips:

1. Tomtebloss. Istället för att kasta ris när vi gick ut från vigseln hade vi tomtebloss som varje gäst fick hålla i. Det var så vackert och gav verkligen en festlig stämning.

vinterbrollop_2

2. Fota innan vigseln. En del håller ju starkt på traditionen att inte se varandra innan vigseln men om du gifter dig på vintern är det nästan ett måste. Vi tog förvisso några bilder (som blev superfina) efter vigseln men porträttfotona tog vi innan vigseln när det fortfarande var ljust ute. Dessutom var det skönt att ha något annat att fokusera på innan vigseln för att hålla nerverna lite mer under kontroll.

vinterbrollop

3. Ljusslingor. Att ha ljusslingor i träd och buskar hör ju kanske lite mer julen till men oj vad effektfullt det blir! På vårt bröllop var det verkligen ljusslingor i överflöd och tänk vad tråkig den här bilden hade varit utan dem?

vinterbröllop

4. Klä dig varmt. Det är ju brudklänningen som en vill visa upp på bröllopet men du kommer verkligen att ångra dig om du inte har en varm jacka att ta på dig de stunder du behöver vistas utomhus. Och kanske även ett par extra strumpbyxor. Och skippa stilettklackarna – det kommer vara svårt nog att ta sig fram på darriga ben på halt underlag.

Lycka till med ditt vinterbröllop och dela gärna med dig av dina egna erfarenheter om du redan har haft ett! 

Foto: Benny Ottosson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *