Lekrum med Mountain Wall

kids_room2

Jacks lekrum är ett stort rum och jag har många idéer jag vill förverkliga här inne. Lektältet har ju varit på plats ett tag och nu har vi även målat färdigt vår “Mountain Wall”. Tyvärr öser regnet ner här så det är inget vidare ljus i de här bilderna.

Jag tejpade upp formen av bergen med maskeringstejp (klicka på bilderna för att se dem större). Sedan målade jag två lager av Auros ekologiska väggfärg Gråpäron med roller och avslutningsvis målade jag dit “snö” på toppen av bergen i nyansen Pastellgrön. Jag målade snön på frihand med pensel och kände mig lite nervös innan men jag tycker att resultatet blev charmigt och lekfullt, som sig bör i ett lekrum.

kids_room

Vi har även satt dit väggskåpet Ivar från Ikea på en ganska låg höjd så att Jack själv kan plocka ut grejer ur skåpet. Det känns tryggt med ett väggfast skåp som inte kan välta över honom.

kids_room3

Och roligt för mamman att kunna göra lite fina stilleben på en nivå som barnet inte når, he he.

Jag har också hämtat hem vår gamla skolbänk från mina föräldrar och den tänker jag slipa och eventuellt måla. Jag har även köpt en möbel på loppis som jag ska förvandla till ett lekkök och sedan drömmer jag om att bygga en liten affär också. I julklapp till Jack är vi på jakt efter ett fint litet bord och stolar som hade passat bra här inne. Sedan ska jag också sätta upp fler roliga tavlor och posters på väggarna.

lekrum

Och så här ser lekrummet ut “in action”!

1 Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *