Veckans Miljötips: Miljövänliga värmeljus

miljövänliga värmeljus

Varje vecka fram till jul tänkte jag dela med mig av små, enkla miljötips som jag använder mig av här hemma och som är både lätta att applicera i vardagslivet och gör det lite bättre för både människan och för miljön. Först ut såhär i vintertider är värmeljusen! Hemma hos oss har vi sedan länge använt glaskoppar med refill-värmeljus som dessutom är Svanen-märkta och nu tänkte jag berätta varför:

miljovanliga_varmeljus

Varför ska du välja miljövänliga värmeljus?

* Att köpa återanvändningsbara koppar med refill-värmeljus gör att du minskar på ditt Aluminiumavfall. De är jätteenkla att använda – så fort ett ljus har brunnit ner öppnar du bara botten på koppen och plockar ut stearinresterna, diska vid behov och använd sedan igen. Dessutom är ljusen superfina att förvara i en glasburk i närheten av ljusstakarna. Jag brukar bunkra upp med ett lager så att jag alltid har hemma vintertid (toppenbra när en bor på landet med risk för strömavbrott).

*Svanen-märkta ljus i 100 % stearin är bäst för både miljön och hälsan. Ljus gjorda av paraffin utger cancerogena ämnen när de brinner och bidrar dessutom till växthuseffekten eftersom de tillverkas av restprodukter från oljeindustrin.

Läs mer om miljövänliga ljus hos två av mina favoritbloggar Husligheter och Think Organic

varmeljus_eko

Just nu trivs mina miljövänliga värmeljus bäst i de här små kopparna i porslin som jag har fyndat på loppis för en tia! Om du är sugen på att köpa egna ljus så hittar du miljövänliga värmeljus här och här!

Önskar dig en trevlig helg och glöm INTE att släcka ljusen när du lämnar rummet!

*Inlägget innehåller Annonslänkar. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *