Tipslistan November – Gilmore Girls och Ekologisk Åkpåse

TV-tips

Det får bli tre stycken TV-tips för det finns ju så himla mycket bra att titta på i november (hurra!):

Det sitter i väggarna – Historikern Christopher O’Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg är tillbaka med säsong 2 av den här härliga serien som mixar två av mina absoluta favoritämnen – historia och gamla hus.

Gilmore Girls – Jag är en riktig TV-serienörd (jag och min f.d. CHIC-kollega Helena hade t.o.m en TV-serieblogg ett tag) och Gilmore Girls var den första TV-serien jag började följa. Nu är de äntligen tillbaka med fyra nya avsnitt på Netflix med premiär den 25 november (ja, jag lär köra ett maraton).

Before The Flood – I helgen såg vi den väldigt obekväma, sorgliga och superviktiga dokumentären Before The Flood med fantastiska Leonardo DiCaprio. Den handlar om klimatförändringarna (och visar hur världen redan är påverkad av dem) och vad vi måste göra (idag!) för att förhindra katastrofen innan det är försent. Du hittar den på Youtube där den redan har över 12 miljoner visningar men förhoppningsvis ses den av så många som möjligt.

mokkasinLästips

En av mina favoritwebbshoppar Mokkasin har stängt ner och grundaren Sofia Jansson skriver på ett väldigt fint och tänkvärt vis om att driva hållbar butik i en värld av konsumtionshets. Hon skriver bland annat om hur de lagt ner mycket tid på att packa alla paket i fint papper, snöre och tygpåsar för att uppmuntra till återanvändning och jag har sparat alltihop och använt till presentinslagning. Jag kommer verkligen att sakna butiken men som tur är kommer Sofia fortsätta att blogga!

skarmavbild-2016-11-08-kl-08-28-11

Instagram-tips

Jag blir så oerhört glad varje gång en av Janniches bilder dyker upp i mitt Instagramflöde. Härliga, färgglada bilder (hur får hon till så bra ljus i bilderna i novembermörkret?!) och stor dos inspo till både barnrum och övriga hemmet. Ni hittar henne på @bloggaibagis!

Bebistips

Vi köpte den här åkpåsen redan i våras och har använt den flitigt hela hösten. Den är gjord i Oeko-Tex certifierat ull och ekologisk bambu och bomull och nu när snön kom la vi i det tillhörande duntäcket – så skönt med en åkpåse som fungerar både på höst/vår och vinter. Den är supermjuk och varm och Jack verkar trivas i den. Just nu hittar du den med 25 % rabatt här.

Foto: SVT, Netflix, Mokkasin, National Geografic.

* Inlägget innehåller Annonslänk. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *