Sovrummet – En Hotellmakeover

För ett par veckor sedan fick vårt sovrum sig en liten hotellmakeover. Sedan dess har jag försökt fota därinne men ljuset har inte varit tillräckligt. Men nu orkar jag inte vänta längre så här kommer några halvmörka bilder på resultatet ändå!

sovrum_fore2

När jag intervjuade Feng Shui-konsulten Jannice Wistrand från bloggen Add Simplicity så berättade hon att om en ska börja göra i ordning någonstans i ens hem så är det i sovrummet och hallen en ska börja. Och vårt sovrum har varit supertråkigt och tomt – inte ens växter i fönstret som du ser.

Och så här blev det efter! Vi har egentligen inte ändrat så mycket men med små, enkla medel fick sovrummet en mycket mer ombonad och härlig känsla.

Så gav vi vårt sovrum en Hotellmakeover:

  • Gröna, fina växter i fönstret som ger syre på natten.
  • Mörkgrå sammetsgardiner som vi har hängt uppe i taket.
  • Likadana sänglampor för en mer enhetlig och symmetrisk känsla.
  • Två likadana prydnadskuddar (varierar mellan två olika) som skapar en mer “bäddad” känsla.
  • Två likadana sängbord.

hotellmakeover_2

Gardinerna gav verkligen störst skillnad för helheten i rummet. Jag har varit emot gardiner länge eftersom jag har känt att de tar för mycket ljusinsläpp men sedan tipsade Jannice om hur en egentligen ska hänga gardiner och det blev faktiskt jättebra. Takhöjden i rummet känns mycket rymligare när vi hängde de i taket och de mörkgrå gardinerna hjälper till att dämpa den kalla vita färgen vi har på väggen.

Till sängbord använde två små sockerlådor som vi hade hemma som vi skruvade upp på väggen. Jag vill gärna ha det lättstädat och det blev perfekt att använda något vi redan hade hemma. Nu är det mycket mysigare att gå och lägga sig på kvällen!

1 Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *