Jacks barnrum – en moodboard

barnrum moodboard

Nu när vi äntligen är igång med tapetseringen i Jacks rum tänkte jag visa min lilla moodboard för hans barnrum och berätta lite hur jag tänker kring sovrummet:

Sovrum vs lekrum

Jag vet att det kanske inte är så många som har möjlighet att ha både ett sovrum och ett lekrum till sina barn men eftersom vi har det så har vi valt att göra så. Dels är det praktiskt med ett lekrum på nedervåningen där köket är och där vi vistas mest på dagarna och dels så känns det skönt att ha så lite saker som möjligt i rummet där han sover. Dels för att jag tror att det blir enklare att varva ner efter en dag full av intryck om rummet inte är fullt av saker (så känner jag i alla fall i mitt eget sovrum) och dels för att ju färre saker desto mindre kemikalier i rummet (hoppas jag), för vi är ju som allra känsligast när vi sover. Jag tänker försöka ordna ett så mysigt sovrum som möjligt för Jack med mjuka kuddar, ekologiska kramdjur, nattlampa och sagoböcker.

Barntapet vs målarfärg

Som du kan läsa i det här inlägget från i våras om Jacks rum hade jag egentligen tänkt att måla väggarna med en ekologisk färg men efter att ha läst på flera ställen att det är bättre att tapetsera än att måla (ur kemikaliesynpunkt) så började jag leta efter tapet. När jag tillslut hittade en tapet som är både fin OCH fri från PVC och ftalater så blev jag väldigt glad. Det blir alltså en mönstrad tapet med Teepee-tält på en grågrön botten och jag hoppas att Jack kommer att gilla den lika mycket som hans föräldrar gör. Bilder på det färdiga resultatet kommer så fort den sitter på plats!

Barnrumsinredning

Eftersom sovrummet är väldigt litet så kommer det inte att få plats så mycket inredning. Växa-sängen från Sebra (vi köpte en vit) kommer han att kunna ha ett bra tag och i den kommer jag bädda med bäddsetet med granar från Fine Little Day som var det allra första (och nästan det enda) jag köpte när jag blev gravid med honom. Bilbanemattan från Oyoy som jag köpte i somras kommer också passa fint ihop med tapeten och på väggen tänker jag mig en vägglampa i trä från Ferm Living. Och den ekologiska mjukiskaninen tror jag blir riktigt mysig att kramas med.

Inlägget innehåller Adlinks/Spårningslänkar. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *