Ta bort smink med kokosolja

kokosolja

kokosolja_2

Ekologisk kokosolja är bra för väldigt mycket men idag tänkte jag tipsa om att ta bort smink med kokosolja!

Så här tar jag bort smink med kokosolja:

– Jag lägger över lite kokosolja i en mindre glasburk som jag förvarar i badrummet.

-Jag baddar ansiktet med ljummet vatten och sedan smörjer jag in ansiktet med kokosoljan.

-Jag låter den verka en liten stund och avslutningsvis tar jag bort överflödig olja och alla sminkrester med ekologiska bomullspads som jag sedan tvättar och använder igen.

Kokosoljan löser upp allt smink jättebra, till och med mascara och ögonskugga. Jag var lite orolig att huden skulle kännas fet men det tycker jag inte alls att den gör, snarare får huden en väldigt fin lyster. Den ska också vara bra på att läka skadad hud och motverka rynkor. Jag tycker det känns bra med en produkt som inte innehåller några kemiska tillsatser och det är ett stort plus för att den är prisvärd, har många användningsområden och går att hitta i mataffären.

Jag vill också tipsa om att Naturskyddsföreningen just nu är inne på Miljövänliga Veckan som i år har temat “Fräsch på Riktigt” – kampanjen går ut på att få bort giftiga ämnen i vår vardag. Här hittar du deras 8 tips till hur undviker gifter i dina badrumsprodukter. 

2 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *