Mina tankar om Jacks barnkläder


Häromdagen shoppade jag lite nya kläder till Jack som växer så det knakar. Jag vill försöka tänka så hållbart som möjligt när det kommer till hans garderob men jag märker att det inte är helt lätt att lyckas fullt ut så därför får det bli lite nytt, lite ärvt/lånat och lite begagnat.

I början använde vi en del av mina och mina syskons gamla kläder men tyvärr var bebiskläderna på 80-talet oftast rätt så opraktiska och obekväma (dragkedjor i ryggen?). Vi har även fått ärva en del kläder av Jacks kusiner och lånat lite av kompisar. Jag vill också bli bättre att shoppa begagnat, på exempelvis Tradera, eftersom att återanvända kläder som är tvättade flera gånger ju är det bästa för både Jack och miljön. Men hittills har jag som stressad småbarnsmamma tyvärr inte lyckats behålla tålamodet när en blir överbjuden för tionde gången när det är 30 sekunder kvar på en budgivning.

När jag måste köpa nytt så köper jag uteslutande ekologiska kläder och är väldigt glad över att kedjor som exempelvis Lindex och Kappahl har bebiskläder som inte bara är i ekologisk bomull utan dessutom GOTS-certifierade, till bra priser. Jag tvättar alla nya kläder innan Jack använder dem och köper inga plagg av material som är baserade på plast. Jag köper också kläder som kan gå i arv till eventuella syskon, småkusiner eller vänner oavsett vilket kön de har.

Nu ska jag starta den här dagen för senare idag ska jag iväg på en väldigt spännande sak som jag förhoppningsvis kan berätta lite mer om snart.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *