Torkade äpplen

torkade_applen

Vi har fått äpplen av min bror och svägerska och igår började jag ta rätt på dem, men jag har väldigt mycket kvar. Jag började med att torka några plåtar i ugnen (kärna ur, tärna i små bitar och in i ugnen på 70 grader tills de är torra, tog ca 4 timmar i vår ugn). Supergott blev det och jag tänker att det blir väldigt trevligt att ha dessa i filen eller gröten under höstens mörka frukostar.

appelskord

Sedan klyftade jag ett gäng som jag frös in, några utan skal till Jack och några med skal. Dessa tänker jag blir perfekta till smoothies och pajer. Jag ska också koka äppelmos och göra äppeldricka och resten ska jag vira in ett och ett i tidningspapper och förvara svalt. Det känns väldigt lyxigt att Jack kan äta ekologiskt odlade äpplen från hans morbrors trädgård hela hösten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *