Ekologisk äppelpaj

ekologisk_appelpaj

Trots att förkylningen sitter i lite fortfarande har vi haft en riktigt produktiv helg. Idag har jag till och med hunnit baka en ekologisk äppelpaj på våra egna äpplen – receptet hittar du längre ner.

appeltrad

Vi har tre äppelträd på tomten och de är alla rätt små så vi förväntade oss ingen monsterskörd direkt. På vårt Katja som jag skördade idag fick vi fem fina och saftiga äpplen. Hade det inte varit för att min bror delar med sig av sin stora äppelskörd i år hade jag nog inte bakat just paj på våra äpplen men nu passade det bra. Jack fick lite rivet äpplemos också såklart som han åt med god aptit. Mer om vad vi pysslat med här på gården i helgen berättar jag imorgon för i veckan händer det lite spännande saker här.

katja_apple

Jag måste också passa på att säga välkommen till vår nya bloggkollega Terese på Odds & Ends.  Jag har följt henne ett tag och gillar bloggen skarpt – Terese brinner liksom jag för det här med hållbarhet och hon gör massor av bra inlägg på ämnet. Missa exempelvis inte hennes guide över Byggnadsvårdsbutiker eller hennes fina lista över hennes basgarderob som även innehåller en grym materialguide på kläder.

ekologisk äppelpaj

Recept – Ekologisk äppelpaj

4-5 äpplen beroende på storlek (gärna egenodlade)
2 dl ekologiskt vetemjöl
125 g ekologiskt smör
1,5 dl ekologiskt socker
3/4 tsk bakpulver

Tips! Tillsätt lite rivet citronskal eller lite havssalt för en extra smakdimension på pajen.

Gör så här:
Smöra en ugnsfast form. Skala och skiva äpplen och lägg i formen. Smält smöret och rör ner de torra ingredienserna. Häll över blandningen över äpplena och grädda i ugnen i 3o minuter på 200 grader.

3 Kommentarer

  • Men å det måste vara helt fantastiskt att få äta sina egna äpplen. Vår tomt är från 1903 och har haft flera äppelträd men nu är den avstyckad och inget finns kvar. Men jag har en lite skörd av kryddor och två citroner.

    Tack för bloggkärlek!

    • Ja det är det verkligen! Vi hade heller inga fruktträd kvar på vår tomt när vi flyttade in men på två år har våra nya träd i alla fall gett lite frukt 🙂 Vad härligt med egen citron så här i förkylningstider!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *