Årets chiliskörd

chili_skörd_4

Första arbetsdagen är igång och jag har skrivit en lång Att göra-lista som bara är att börja beta av! Det har också blivit dags att skörda årets chili.

chili_skörd_3

Vi har haft tre chiliplantor den här säsongen och vår största och finaste är den här Habanero-plantan. Jag har planer på att försöka övervintra alla plantorna för då har en ju ett försprång nästa år – plus att de är vackra att ha kvar.

chili_skörd_2

Det blev en ganska blygsam skörd i år med sex stycken chilis men vi är glada ändå.

chili_skörd

Jag har hängt upp dem på ett snöre på tork i köket och det blev ju väldigt dekorativt. Bredvid hänger förresten en finfin skärbräda i trä som vi fick av grymma MOE of Sweden (du följer väl deras magiska Instakonto?) på vårt event på Apotekarns. Jag älskar den av flera anledningar – dels för att den heter Knut (precis som Jack gör i andranamn), dels för att den är gjord i Blekinge och dels för att det är ett riktigt fint hantverk. Den är ett samarbete mellan MOE och deras Grandpa som har gjort den förhand. Älsk på skärbrädor i trä också såklart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *