Min favoritstol – före och efter

stol_före

För något år sedan fick vi två stycken gamla karmstolar av släktingar till John. De stod i en bod i deras sommarstuga och samlade damm. De kommer från Gemla (Sveriges äldsta möbelfabrik) och är i modellen Cattelin som formgavs 1948.

Som du ser på bilden ovan var de (på sina ställen dåligt) spraymålade i svart och hade ett mönstrat tyg på sitsen. Min tanke från början var att slipa dem helt trärena och sedan olja dem men trots en rejäl omgång med slipmaskinen tog jag mig inte hela vägen. Mycket för att jag tyckte de var rätt så fina så här. Dock är det inte omöjligt att slipmaskinen åker fram igen vid tillfälle.

stol_efter

Till sitsen ville jag ha skinn av något slag och svärmor hjälpte mig att klä om dem med tyg från Johns mormors gamla trasiga mockakjol. Jag älskar verkligen hur återbruk och historia möts i de här underbara stolarna.

2 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *