En dag på Österlen

österlen_3

För någon vecka sedan gjorde vi en dagsutflykt till härliga Österlen. Vi brukar försöka göra det varje sommar och utgå från sommarstugan i Hällevik.

österlen_2

österlen

österlen_4

Vårt första stopp blev en riktig gofika på Olof Viktors där vi också handlade deras supergoda surdegsknäcke, sommarmüsli och päronmarmelad. Sedan bar det av till Karossgårdens Antik och Kuriosa i Gladsax där vi brukar stanna varje år, men tyvärr blev det inget fynd där den här gången.

apotekarns_3

apotekarns_2

apotekarns_5

Lagom till lunchtid var vi framme i Simrishamn och strosade lite i butikerna där. Sedan begav vi oss till en annan Österlen-favorit, nämligen Apotekarns och Gårdens Café och Vedugn. Där köpte vi underbar pizza till lunch och jag hade ett litet möte med Apotekarns om ett spännande samarbete som Homespo ska ha med dem i slutet av sommaren.

apotekarns

apotekarns_4

Det blev faktiskt några riktigt fina fynd i Simrishamn men de visar jag i ett annat inlägg.

byggfabriken

I Kivik blev det ett obligatoriskt stopp för att handla äppelmust och choklad och till min stora lycka hittade vi även Byggfabriken där. John köpte hem några färgprover från deras Göteborgsbutik innan sommaren till Jacks rum men vi har inte hunnit beställa hem färgen än så när vi såg att färgen fanns i rätt mängd på hyllan här så slog vi till direkt. Nu är det bara till att börja måla!

österlen_5

Avslutningsvis blev det ett litet stopp på KAOS och Mellby 11. Där fastnade jag för en sittpuff i grön sammet men min svärmor som har liknande tyg hemma i gömmorna och är en riktig hejare på att sy, insisterade på att sy en åt mig istället. En riktigt härlig dag på Österlen!

2 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *